Ikurin Jalkahoitola
Etusivu      Tietoa jalkojen hyvinvoinnista

Jalkojen hyvinvoinnista

Jalkojen hyvinvointi on osa koko kehon sekä mielen hyvinvointia. Jalat ovat liikkuvuutemme perusta. Jalkojamme käytämme päivittäin ja niitäkin tulee huoltaa. 

Kaikilla ei ole jaloissa erityisiä ongelmia ja silloin omahoidoksi riittää tarkistus, pesu ja rasvaus.

Jalkahoito ammattilaisen tekemänä auttaa ennaltaehkäisemään jalkojen ihon sekä -kynsien ongelmia ja kiputiloja. Olemassa olevat ongelmat mm. känsät, kovettumat, halkeilevat kantapäät voidaan hoitaa.

Jalkahoidossa keskustellaan jaloissa olevista ongelmista , niiden hoidosta. Jalkahoitaja antaa ohjeet kotona tapahtuvaan omahoitoon asiakkaan tarpeiden mukaan.

Diabetesta ja tai reumaa sairastavien kannattaa olla erityisen aktiivisia jalkojenhoidon suhteen. Jalkojen ihon hyvinvointi on tärkeää, näin ehkäistään vakavien vaurioiden syntyminen ja pidetään jalat toimintakuntoisina pitkään.

Jalkineiden valinta on tärkeää. Kengän tulee olla riittävän tilava ja pohjan pitää joustaa päkiän kohdalta. Kenkiä kannattaa vaihtaa päivän aikana, esim. kahdet työkengät seisomatyössä. Sukan pitää olla myös oikeaa kokoa. Materiaalina keinokuitu, villa tai bambu.